Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 μαθητές κι εκπαιδευτικοί, καθώς και οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, Πορτογαλία, Γουαδελούπη και Ρεϋνιόν, επισκέφθηκαν την    Achaia Clauss στην Πάτρα.

Εκεί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία της οινοποιητικής η οποία υφίσταται από το 1861, τον τρόπο παραγωγής και συντήρησης των κρασιών. Ξεναγήθηκαν στους εντυπωσιακούς χώρους και συνομίλησαν με ειδικούς.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, που αφορά την κλιματική αλλαγή, το σημαντικότερο ερώτημα ήταν πώς η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει επηρεάσει την παραγωγή του σταφυλιού και την ποιότητα της παραγωγής και πώς αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της επιρροής της κλιματικής αλλαγής στην ποιότητα των προϊόντων.

Ένας από τους οινολόγους της εταιρείας παρουσίασε στην ομάδα του Erasmus+    τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την Achaia Clauss και εξήγησε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην καλλιέργεια των αμπελιών για την προστασία της ποιότητας των προϊόντων της. 

 20230118_114957_HDR.jpg  20230118_125532_HDR.jpg  IMG-2cc50823837181092899359f7d5ae7f1-V.jpg